سیاست خارجی دولت تدبیر و امید با تبعیت از دیپلماسی تعامل، همراه با حفظ عزت حکمت و مصلحت نظام جمهوری اسلامی ایران در دستور کار قرار گرفته است و در نهایت توافقنامه اولیه ژنو در آذر سال 92 در مورد پرونده هستهای با کشورهای 5+1 حاصل شد که طی آن حق غنی سازی ایران به رسمیت شناخته شد.
اما همزمان با حصول توافق و اطمینان از قبول و پذیرش حق غنی سازی، در داخل کشور، گروهی تندرو از طریق رسانههای وابسته به خود، به استناد سخنان مسوولان بیگانه از جمله جان کری، معاون وزیر خارجه امریکا و برخی از رسانه های آمریکا، بر این نکته پافشاری کردند که کشور های غربی حق غنی سازی را به ایران نداده اند و موضع آنها برتر از موضع ما بوده است! این استناد به رسانههای آمریکایی در حالی مدام از سوی این رسانه ها و سایت ها تکرار شده است که رهبر معظم انقلاب مکررا اعلام کرده اند که آمریکا قابل اعتماد نیست، ولی این دسته افراد همچنان گفته های منابع امریکایی را حجت می دانند!
با این که بارها مسسولان ایران اسلامی همچون ظریف و عراقچی ترجمه رسمی توافقنامه را در اختیار رسانه ها قرار داده و به وضوح حق غنی سازی را در بندهای این توافقنامه نشان داده اند ولی این گروه اصرار دارند که چنین حقی به ایران داده نشده است و تنها دلیل و استناد آنها سخنان امریکاییهایی است که نظرات خود را فقط برای اقنای فضای داخلی آمریکا مطرح می کنند.
این روش و منش تخریبی برای تضعیف توافقنامه از سوی این گروه استمرار داشت تا اینکه اخیرا وندی شرمن در سفری که به اسرائیل داشت علاوه بر اینکه به صراحت اعتراف کرد ایران می تواند اورانیوم غنی کند بلکه در سخنانی در جمع صهیونیستها ضمن اعلام زوایه دولت امریکا با اسرائیل بر سر مسئله هسته ای ایران تنها به این جمله بسنده کرد که ما نمی توانیم به نخست وزیر و رییس جمهور یک کشور بگوییم که چه بگویند.
انتشار این خبر از سوی معاون امورخارجه امریکا باعث شد که این رسانهها که معمولا صداهای بلندی دارند در اظهار نظری جالب اینگونه موضع گیری کنند که اگر امریکا حق غنی سازی ایران را پذیرفته به خاطر فشار و اقدامات ما بود!! اما همین سخنان خود حاوی چند نکته اساسی است.
اول اینکه این افراد به جای اینکه از رفتار گذشته خود اظهار پشمیانی کنند و اعتراف کنند که سخنان وزیر خارجه ایران و مسئولان سیاست خارجی صحت داشته، بار دیگر به سخنان وندی شرمن اعتماد کردند و تنها بر اساس سخنان معاون وزیرخارجه امریکا قبول میکنند که ایران حق غنی سازی دارد.
مسئله دوم اینکه، این دسته افراد در حالی که در طول مذاکرات و پس از توافقنامه ژنو بارها به اشتباه اعلام کردند که حق غنی سازی به ایران داده نشده است چگونه توافقنامهای را که در چندین ماه پیش تنظیم شده است به نام خود مصادره کنند؟ و چگونه موفقیت حاصل را نتیجه اقدامات تخریبی خود می دانند؟ در حالی که این توافقنامه قبل از جریان سازی تخریبی آنها صورت گرفته بود.
به هر حال انتظار همگان این است که تمامی گروه های داخلی، حداقل در موقعیت فعلی که مصالح کلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مطرح است به جای استناد به مواضع کاخ سفید، در کنار دیگر مردم، چشم به موفقیت های بیشتر تیم مذاکره کننده هسته ای کشور داشته باشند
نظرات شما عزیزان:

.gif)
.gif)
.gif)
